09 paź, 2019

PEDRINI

Wysłane Przez: Scapol Sp. z o.o. Scapol W: Root Komentarz: 0 Trafienie: 642

ferieestive-copertina-pedrini_1.jpg

Pedrini rozpoczął działalność w 1942 roku, kiedy Giuseppe Pedrini założył PPL snc w Lumezzane w lokalnym przemyśle obróbki metali we Włoszech. Dzięki wytrwałemu przedsiębiorcy PPL snc szybko przekształciła się z rzemieślniczego przedsiębiorstwa w przemysł.
Pedrini stało się włoską firmą, która zaistniała na świecie dzięki innowacyjnym produktom i oryginalnym pomysłom, ale trudno to zrozumieć bez omówienia początku firm, a szczególnie jeśli nie wspominasz o korkociągu z dwiema dźwigniami, który wynaleźli. Giuseppe Pedrini wynalazł pierwszy korkociąg z dwiema dźwigniami, który nie tylko modyfikuje sposób odkorkowania butelek na całym świecie, ale stał się również przedmiotem codziennego użytku każdej rodziny. Pedrini zostało założone jako przedsiębiorstwo rzemieślnicze, ale już w latach 60. przybrało wymiar przemysłowy i stało się liderem w produkcji przyborów kuchennych i gadżetów.

60.png

W latach 60. mała firma rzemieślnicza przekształciła się w rzeczywistość przemysłową dzięki zakładowi technologicznemu, który był w ciągłej ekspansji i ewolucji. W 1967 r. linia przyborów kuchennych Lillo rozpoczęła pierwszą linię skoordynowanych przyborów kuchennych, absolutną gwiazdą tej linii był łyżka do serwowania spaghetti, który jest nadal produkowana.

70-80.png

Silne innowacyjne pomysły na włoskie produkty i prawdziwa dbałość o jakość, zapewnia firmie Pedrini lata rozwoju, a także konsolidację na rynkach zagranicznych.

90.png

Lata 90-te to okres maksymalnego rozwoju dzięki jakości produktów, wzornictwu i innowacyjności zastosowanej zarówno w rozwoju produktów, jak i komunikacji.
W 1990 r. Firma Pedrini uruchomiła Zick, uniwersalny środek czyszczący ze zintegrowanym automatycznym dozownikiem, który pozwala na 75% oszczędności płynu do mycia naczyń.

W 1994 r. wprowadzono na rynek Spiriloso, innowacyjny produkt, który stał się ważną pomocą kuchenną i nie tylko.

2000.png

Po prawie 70 latach korporacyjnego zaangażowania na rzecz jakości i zadowolenia klientów firma uzyskała certyfikat UNI EN ISO 9002 od międzynarodowego biura Veritas Quality.


W 2002 roku uruchomiono linię Wine & Bar. Dzięki strategicznej współpracy z Martini powstała profesjonalna linia eleganckich i funkcjonalnych naczyń barowych, Pedrini podbił również rynek amerykański.


W 2005 roku wprowadzono Lillote, pierwszą formę z czystego silikonu do żywności przeznaczoną do łatwego gotowania w krótkim czasie.


W 2007 roku Pedrini podpisał umowę partnerską z Lifetime Brands (KitchenAid Farbeware Cusinaart Calvin Klein) w celu penetracji rynku amerykańskiego. Studio Pedrini to pierwsza skoordynowana linia wielu kategorii złożona z przyborów kuchennych, linii do pieczenia, noży i ekspresów do kawy wprowadzona przez Pedrini.

 

W 2008 roku z ekskluzywnego pomysłu Pedrini, została uruchomiona linia Eco. Ta linia odzwierciedla filozofię Pedriniego polegającą na bliskości ochrony środowiska. Naczynia z linii ekologicznej są w rzeczywistości całkowicie biodegradowalne, dzięki specjalnemu składowi polimerów w momencie utylizacji.

Jeszcze w tym samym roku pierwsze linie naczyń kuchennych Pedrini, linia waniliowa i Ardesia, obie z powłoką ceramiczną nieprzywierającą.

W 2010 r. Pedrini wzmocnił obecność w branży parzenia kawy, zwiększając ofertę modeli i wprowadzając Sei Moka, pierwszy ekspres do kawy całkowicie zaprojektowany i zaprojektowany przez Pedrini, doskonałe połączenie wzornictwa, jakości i ergonomii.

intro seimoka Elite.jpg

słodkie linie.png

W 2011 roku wprowadzono nową linię Dolci z ponad 160 specyficznymi artykułami do przygotowywania i pieczenia deserów.

Najbardziej innowacyjnym artykułem jest z pewnością „il Pennovo” długopis do łatwego pisania i ozdabiania własnych deserów.

W 2012 r., Widząc sukces „linii Dolci”, wprowadzono nową i kolejną linię do pieczenia, dodając w ten sposób artykuły i akcesoria do pieczenia.

W 2014 r. Nowe ważne umowy handlowe dotyczące dystrybucji handlu naczyniami kuchennymi i dzięki nim Pedrini wprowadził na rynek pięć nowych linii naczyń kuchennych, niektóre z powłoką kamienną.

Friends & Fun i Lillo Next to dwie nowe gwiazdy z 2015 roku, wraz z pierwszą recenzją historycznej linii Wine and Bar. Pedrini z kluczową koncepcją bycia młodszym, a także poszerzenia oferty zakresu aperitifu, z drugą odnowienie całej linii Lillo.

W 2016 roku Pedrini wprowadził na rynek Super Blades całkowicie nową linię tarek, a także swój pierwszy nowy ekspres do kawy ze stali nierdzewnej Steel Moka przystosowany do płyt indukcyjnych.

W 2017 r., Po nieustannym zwiększaniu obecności w handlu nożami, wprowadzono nowe noże z ceramicznymi ostrzami oraz dwie nowe linie noży stołowych i noży do steków. Pedrini wprowadził noże z serii Master z potrójnym ostrzeniem i ergonomicznymi uchwytami, które uzupełniają ofertę sztućców Pedrini, które dziś liczą ponad 112 artykułów.

Pedrini_pasticceria_02.jpg

NASZE WARTOŚCI

Pedrini jest interpretatorem wartości marki, które leżą u podstaw jej potwierdzenia na coraz bardziej wymagających i konkurencyjnych rynkach. Dla tych, którzy zwracają uwagę na jakość, design, funkcjonalność i żywotność produktów, Pedrini oferuje rozwiązania, które łączą wspaniałe doświadczenie w pracy nad konstruktywnym wyborem i materiałami w zgodzie z więzami. Bliski dzisiejszemu stylowi życia: nowoczesny, dynamicznie atrakcyjny dla estetyki, który nie chce rezygnować z praktycznego zastosowania, ale czyni z kuchni pulsujące serce domu.

80-letnia długa historia

Ponad 80 lat historii, między tradycją a innowacją, między badaniami estetycznymi a funkcjonalnością: to w syntezie tożsamość Pedrini.

Firma, która potrafiła szybko ewoluować z firmy rzemieślniczej do przemysłu dzięki oryginalnym pomysłom, najnowocześniejszym rozwiązaniom i prawdziwej pasji do jakości. Pierwsze produkty pokazują to, podobnie jak uruchomienie pierwszej korkociągu z dwoma dźwigniami, sukces samej linii stał się synonimem włoskich wpływów w kuchni, takich jak „Lillo”, a kreacje opracowano we współpracy ze znanymi projektantami.
Pasją do jakości jest powołanie rodzinne w Pedrini, które łączy trzy pokolenia. Przekłada się to na projekty, w których kultura włoska łączy się z międzynarodową wizją. Każdy produkt jest testowany w różnych fazach planowania i produkcji przed wprowadzeniem na rynek, aby zawsze zagwarantować wysokie standardy jakości Pedrini.

 

 

slideweb2.jpg


BADANIA I PROJEKTOWANIE

UNIQUE NACZYNIA


NAJLEPSZE W KUCHNI
Estetyka to podstawowy wymóg dotyczący produktu, dbałość o szczegóły, które mają znaczenie, dlatego Pedrini proponuje produkty o włoskim designie, które zaspokoją gust ludzi na całym świecie.
Design ma fundamentalne znaczenie wraz z najbardziej przebadanymi materiałami najnowszej technologii, tworząc wyjątkowy produkt wysokiej jakości, funkcjonalny, ale także piękny. Projekt, badania i rozwój produktu są stałe: każdego dnia w Pedrini rodzą się nowe produkty, pomysły i materiały.
Pedrini jest bliski dzisiejszemu stylowi życia: nowoczesny, dynamiczny, pociąga go estetyka, ale nie chce rezygnować z praktyczności i sprawia, że ​​kuchnia jest bijącym sercem domu.
Pedrini opracował linię nowoczesnych naczyń kuchennych o wysokiej wydajności.
Dzięki nowoczesnemu designowi uchwyty patelni z efektem ergonomicznego drewna nadają rzeczywisty i modny styl. Podstawa o wysokiej grubości pozwala na bardziej jednolite gotowanie żywności.
Nieprzywierający Pedrini Durastone jest dostarczany bez PFOA, dlatego jest bezpieczny i odporny na upływ czasu, do wysokich temperatur (260 ° C). Wszystkie patelnie, patelnie, patelnie do sosu, stek i naleśnik z linii Unique Pedrini są kompatybilne ze wszystkimi płytami grzewczymi, w tym indukcyjnymi.


69693576_165073984643308_156949672613268

MyMoka Induction
Pierwsza moka do indukcji o smaku tradycyjnej kawy.
Pedrini nadal wprowadza innowacje i patentuje nowe produkty, tak jak w przypadku MyMoka Induction, pierwszego ekspresu do kawy dla wszystkich płyt grzewczych o prawdziwym smaku kawy przygotowanej z tradycyjną moka. Dolny zbiornik, a raczej pojemnik, który należy napełnić wodą, jest wykonany z aluminium. Dzięki innowacyjnej technologii opatentowanej przez Pedrini „Dual Die Tech” (opatentowanej n. 102018000004314) dolny zbiornik z aluminium przystosowanego do żywność jest powlekany stalą nierdzewną, aby można go było dopasować do płyt indukcyjnych, co zachowuje smak prawdziwej kawy z włoskiej tradycji, i pozwala MyMoka Induction być tak naprawdę pierwszym ekspresem do kawy uniwersalnie zgodnym z tradycyjnym smakiem.
Po raz kolejny tradycja łączy się z innowacją, jak opowiada historia Pedrini, z 1942 roku.

AdobeStock_193613192instag.jpg


PRZYDATNA RADA
Do funkcjonowania na poziomach gotowania i indukcyjnym zalecamy minimalną średnicę płyty grzewczej 12 cm i moc roboczą 800 W (dane odniesienia dla poziomów instalacji indukcyjnej przez specjalistę zgodnie z zaleceniami zakładu produkcyjnego, które nie zostały rozbrojone).

Komentarze

Zostaw komentarz