PEDRINI
Pedrini rozpoczął działalność w 1942 roku, kiedy Giuseppe Pedrini założył PPL snc w Lumezzane w lokalnym przemyśle obróbki metali we Włoszech. Dzięki wytrwałemu przedsiębiorcy PPL snc szybko przekształciła się z rzemieślniczego przedsiębiorstwa w przemysł.
Pedrini stało się włoską firmą, która zaistniała na świecie dzięki innowacyjnym produktom i oryginalnym pomysłom, ale trudno to zrozumieć bez omówienia początku firm, a szczególnie jeśli nie wspominasz o korkociągu z dwiema dźwigniami, który wynaleźli. Giuseppe Pedrini wynalazł pierwszy korkociąg z dwiema dźwigniami, który nie tylko modyfikuje sposób odkorkowania butelek na całym świecie, ale stał się również przedmiotem codziennego użytku każdej rodziny. Pedrini zostało założone jako przedsiębiorstwo rzemieślnicze, ale już w latach 60. przybrało wymiar przemysłowy i stało się liderem w produkcji przyborów kuchennych i gadżetów.
W latach 60. mała firma rzemieślnicza przekształciła się w rzeczywistość przemysłową dzięki zakładowi technologicznemu, który był w ciągłej ekspansji i ewolucji. W 1967 r. linia przyborów kuchennych Lillo rozpoczęła pierwszą linię skoordynowanych przyborów kuchennych, absolutną gwiazdą tej linii był łyżka do serwowania spaghetti, który jest nadal produkowana.
Silne innowacyjne pomysły na włoskie produkty i prawdziwa dbałość o jakość, zapewnia firmie Pedrini lata rozwoju, a także konsolidację na rynkach zagranicznych.
Lata 90-te to okres maksymalnego rozwoju dzięki jakości produktów, wzornictwu i innowacyjności zastosowanej zarówno w rozwoju produktów, jak i komunikacji.
W 1990 r. Firma Pedrini uruchomiła Zick, uniwersalny środek czyszczący ze zintegrowanym automatycznym dozownikiem, który pozwala na 75% oszczędności płynu do mycia naczyń.
W 1994 r. wprowadzono na rynek Spiriloso, innowacyjny produkt, który stał się ważną pomocą kuchenną i nie tylko.
Po prawie 70 latach korporacyjnego zaangażowania na rzecz jakości i zadowolenia klientów firma uzyskała certyfikat UNI EN ISO 9002 od międzynarodowego biura Veritas Quality.
W 2002 roku uruchomiono linię Wine & Bar. Dzięki strategicznej współpracy z Martini powstała profesjonalna linia eleganckich i funkcjonalnych naczyń barowych, Pedrini podbił również rynek amerykański.
W 2005 roku wprowadzono Lillote, pierwszą formę z czystego silikonu do żywności przeznaczoną do łatwego gotowania w krótkim czasie.
W 2007 roku Pedrini podpisał umowę partnerską z Lifetime Brands (KitchenAid Farbeware Cusinaart Calvin Klein) w celu penetracji rynku amerykańskiego. Studio Pedrini to pierwsza skoordynowana linia wielu kategorii złożona z przyborów kuchennych, linii do pieczenia, noży i ekspresów do kawy wprowadzona przez Pedrini.
W 2008 roku z ekskluzywnego pomysłu Pedrini, została uruchomiona linia Eco. Ta linia odzwierciedla filozofię Pedriniego polegającą na bliskości ochrony środowiska. Naczynia z linii ekologicznej są w rzeczywistości całkowicie biodegradowalne, dzięki specjalnemu składowi polimerów w momencie utylizacji.
Jeszcze w tym samym roku pierwsze linie naczyń kuchennych Pedrini, linia waniliowa i Ardesia, obie z powłoką ceramiczną nieprzywierającą.
W 2010 r. Pedrini wzmocnił obecność w branży parzenia kawy, zwiększając ofertę modeli i wprowadzając Sei Moka, pierwszy ekspres do kawy całkowicie zaprojektowany i zaprojektowany przez Pedrini, doskonałe połączenie wzornictwa, jakości i ergonomii.
W 2011 roku wprowadzono nową linię Dolci z ponad 160 specyficznymi artykułami do przygotowywania i pieczenia deserów.
Najbardziej innowacyjnym artykułem jest z pewnością „il Pennovo” długopis do łatwego pisania i ozdabiania własnych deserów.
W 2012 r., Widząc sukces „linii Dolci”, wprowadzono nową i kolejną linię do pieczenia, dodając w ten sposób artykuły i akcesoria do pieczenia.
W 2014 r. Nowe ważne umowy handlowe dotyczące dystrybucji handlu naczyniami kuchennymi i dzięki nim Pedrini wprowadził na rynek pięć nowych linii naczyń kuchennych, niektóre z powłoką kamienną.
Friends & Fun i Lillo Next to dwie nowe gwiazdy z 2015 roku, wraz z pierwszą recenzją historycznej linii Wine and Bar. Pedrini z kluczową koncepcją bycia młodszym, a także poszerzenia oferty zakresu aperitifu, z drugą odnowienie całej linii Lillo.
W 2016 roku Pedrini wprowadził na rynek Super Blades całkowicie nową linię tarek, a także swój pierwszy nowy ekspres do kawy ze stali nierdzewnej Steel Moka przystosowany do płyt indukcyjnych.
W 2017 r., Po nieustannym zwiększaniu obecności w handlu nożami, wprowadzono nowe noże z ceramicznymi ostrzami oraz dwie nowe linie noży stołowych i noży do steków. Pedrini wprowadził noże z serii Master z potrójnym ostrzeniem i ergonomicznymi uchwytami, które uzupełniają ofertę sztućców Pedrini, które dziś liczą ponad 112 artykułów.
NASZE WARTOŚCI
Pedrini jest interpretatorem wartości marki, które leżą u podstaw jej potwierdzenia na coraz bardziej wymagających i konkurencyjnych rynkach. Dla tych, którzy zwracają uwagę na jakość, design, funkcjonalność i żywotność produktów, Pedrini oferuje rozwiązania, które łączą wspaniałe doświadczenie w pracy nad konstruktywnym wyborem i materiałami w zgodzie z więzami. Bliski dzisiejszemu stylowi życia: nowoczesny, dynamicznie atrakcyjny dla estetyki, który nie chce rezygnować z praktycznego zastosowania, ale czyni z kuchni pulsujące serce domu.
80-letnia długa historia
Ponad 80 lat historii, między tradycją a innowacją, między badaniami estetycznymi a funkcjonalnością: to w syntezie tożsamość Pedrini.
Firma, która potrafiła szybko ewoluować z firmy rzemieślniczej do przemysłu dzięki oryginalnym pomysłom, najnowocześniejszym rozwiązaniom i prawdziwej pasji do jakości. Pierwsze produkty pokazują to, podobnie jak uruchomienie pierwszej korkociągu z dwoma dźwigniami, sukces samej linii stał się synonimem włoskich wpływów w kuchni, takich jak „Lillo”, a kreacje opracowano we współpracy ze znanymi projektantami.
Pasją do jakości jest powołanie rodzinne w Pedrini, które łączy trzy pokolenia. Przekłada się to na projekty, w których kultura włoska łączy się z międzynarodową wizją. Każdy produkt jest testowany w różnych fazach planowania i produkcji przed wprowadzeniem na rynek, aby zawsze zagwarantować wysokie standardy jakości Pedrini.
BADANIA I PROJEKTOWANIE
UNIQUE NACZYNIA
NAJLEPSZE W KUCHNI
Estetyka to podstawowy wymóg dotyczący produktu, dbałość o szczegóły, które mają znaczenie, dlatego Pedrini proponuje produkty o włoskim designie, które zaspokoją gust ludzi na całym świecie.
Design ma fundamentalne znaczenie wraz z najbardziej przebadanymi materiałami najnowszej technologii, tworząc wyjątkowy produkt wysokiej jakości, funkcjonalny, ale także piękny. Projekt, badania i rozwój produktu są stałe: każdego dnia w Pedrini rodzą się nowe produkty, pomysły i materiały.
Pedrini jest bliski dzisiejszemu stylowi życia: nowoczesny, dynamiczny, pociąga go estetyka, ale nie chce rezygnować z praktyczności i sprawia, że kuchnia jest bijącym sercem domu.
Pedrini opracował linię nowoczesnych naczyń kuchennych o wysokiej wydajności.
Dzięki nowoczesnemu designowi uchwyty patelni z efektem ergonomicznego drewna nadają rzeczywisty i modny styl. Podstawa o wysokiej grubości pozwala na bardziej jednolite gotowanie żywności.
Nieprzywierający Pedrini Durastone jest dostarczany bez PFOA, dlatego jest bezpieczny i odporny na upływ czasu, do wysokich temperatur (260 ° C). Wszystkie patelnie, patelnie, patelnie do sosu, stek i naleśnik z linii Unique Pedrini są kompatybilne ze wszystkimi płytami grzewczymi, w tym indukcyjnymi.
MyMoka Induction
Pierwsza moka do indukcji o smaku tradycyjnej kawy.
Pedrini nadal wprowadza innowacje i patentuje nowe produkty, tak jak w przypadku MyMoka Induction, pierwszego ekspresu do kawy dla wszystkich płyt grzewczych o prawdziwym smaku kawy przygotowanej z tradycyjną moka. Dolny zbiornik, a raczej pojemnik, który należy napełnić wodą, jest wykonany z aluminium. Dzięki innowacyjnej technologii opatentowanej przez Pedrini „Dual Die Tech” (opatentowanej n. 102018000004314) dolny zbiornik z aluminium przystosowanego do żywność jest powlekany stalą nierdzewną, aby można go było dopasować do płyt indukcyjnych, co zachowuje smak prawdziwej kawy z włoskiej tradycji, i pozwala MyMoka Induction być tak naprawdę pierwszym ekspresem do kawy uniwersalnie zgodnym z tradycyjnym smakiem.
Po raz kolejny tradycja łączy się z innowacją, jak opowiada historia Pedrini, z 1942 roku.
PRZYDATNA RADA
Do funkcjonowania na poziomach gotowania i indukcyjnym zalecamy minimalną średnicę płyty grzewczej 12 cm i moc roboczą 800 W (dane odniesienia dla poziomów instalacji indukcyjnej przez specjalistę zgodnie z zaleceniami zakładu produkcyjnego, które nie zostały rozbrojone).