
Giannini Giannina La Tradizione Kawiarka na Indukcję
Made in Italy
Kawiarka Giannina to początek działalności produkcyjnej, została stworzona w 1968 roku przez Carlo Giannini, który zaprojektował krok po kroku każdą część i testował ją osobiście. Giannina nadal charakteryzuje się ładnym designem i doskonałym wykonaniem.
W rozmiarach: 3/1, 6/3 TZ, nadają się na indukcję.
Giannini Giannina La Tradizione Kawiarka na Indukcję
Made in Italy
Kawiarka Giannina to początek działalności produkcyjnej, została stworzona w 1968 roku przez Carlo Giannini, który zaprojektował krok po kroku każdą część i testował ją osobiście. Giannina nadal charakteryzuje się ładnym designem i doskonałym wykonaniem.
W rozmiarach: 3/1, 6/3 TZ, nadają się na indukcję.
Właściwości techniczne:
Powstała w 1968 roku.
Produkcja rzemieślnicza
Całkowicie wykonana ze stali nierdzewnej 18/10.
Jasne wykończenie.
Opatentowany system uchylnego uchwytu.
10 lat gwarancji.
Giannina będzie obdarowywała swoją doskonałą kawą przez następne 40 lat!
Zalety Kawiarek Giannini-Giannina
Wykonana w całości ze stali nierdzewnej polerowanej kawiarka Giannina La Tradizione ma prawdziwie piękny i elegancki design. Ma także opatentowany system zamykania, który jest kompletnie inny niż w pozostałych kawiarkach. W zwykłej kawiarce należy rozkręcić górny i dolny zbiornik. W kawiarce Giannina - nie. Dolny zbiornik ma podwójny trzpień - jedn z przodu i jeden z tyłu. Górny zbiornik natomiast ma od frontu otwór, w którym należy umieścić trzpień dolnego zbiornika. Kiedy jeden zbiornik jest nałożony na drugi, należy posłużyć się mechanizmem rączki - przekręcić ją zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Pokrywa jest schowana wewnątrz górnego zbiornika - system ten sprawia, że krople kawy z pokrywki spływają z powrotem do wnętrza kawiarki. Giannina 6/3 daje możliwość sporządzenia, dzięki specjalnemu adapterowi w filtrze kawiarki, 6 filiżanek kawy jeśli woda zostanie nalana aż do wysokości zaworu, bądź 3 filiżanek przy odwróconym adapterze (pomaga on dostosować odpowiednią ilość wody oraz ciśnienie do odpowiedniej filtracji), jednak należy pamiętać by wody było o połowę mniej, bo kawa będzie słaba. Podobna możliwość występuje w przypadku ekspresu 3/1 tz. Giannina jest wykonana ze stali nierdzewnej 18/10 - materiał ten oraz jego grubość redukują możliwość spalenia uszczelki. W rzeczywistości stal nierdzewna ma mniejsze przewodzenie ciepła niż aluminium i z tego także powodu trudno taką uszczelkę spalić. Duża grubość kawiarki przekłada się na szybkość wydostawania się kawy z wylewki. Uszczelki zostały wykonane z naturalnej gumy, bo ta ma lepszą przyczepność do filtra i jest silniejsza niż silikon. Nie ma ona wpływu na smak kawy, z wyjątkiem pozostawienia na zbyt długi czas kawiarki na źródle ciepła. Na smak kawy wpływ ma użytkowanie - trzeba korzystać z jak najmniejszego palnika i umiarkowanego płomienia. W kilka sekund po tym, kiedy kawa zaczyna bulgotać należy odłączyć źródło ciepła.
Brak opinii